بیماری های باقلا - قسمت 2

لکه شکلاتی (Chocolate Spot)

علائم این بیماری توسط قارچ ایجاد می شود، اسپورها بر روی بافت های مرده در مرکز لکه ها تولید شده و از آنجا به گیاهان سالم اطراف منتقل می شوند. این اسپورها می توانند به مدت یک ماه یا بیشتر در شرایط مطلوب بر روی سطح برگ ها زنده بمانند. رطوبت محیطی بالا، بارندگی های مکرر، حفظ طولانی مدت رطوبت بر روی برگ و دمای بین 15 تا 22 درجه سانتی گراد شرایط مناسبی را برای آلودگی ایجاد می کنند. هر عاملی که سرعت تبخیر رطوبت از سطح برگ را افزایش دهد، از آلودگی جلوگیری کرده و یا سبب کاهش آن می شود. هر عاملی که سبب ضعیف شدن گیاه گردد مانند خاک های اسیدی، تراکم زیاد کشت، کمبود فسفر و پتاس و یا خاک های غرقاب، شرایط مطلوبی برای ایجاد بیماری فراهم می کند و یا باعث شدت بیشتر بیماری می گردد. گیاهان پاییزه و گیاهان کاشته در محیط های بسته بیشتر در معرض بیماری لکه شکلاتی قرار دارند. 

کنترل بیماری به روش شیمیایی

کنترل تلفیقی با رویکرد پیشگیرانه به همراه کنترل بیولوژیک را همیشه در نظر داشته باشید. برای کنترل بیماری لکه شکلاتی باقلا از قارچکش کاپتان 50% به میزان 2 در هزار استفاده می شود.

اقدامات لازم جهت جلوگیری از بیماری

 

ویروس های باقلا (Broad Bean Viral Diseases)

بیماری های ویروسی باقلا ممکن است توسط عوامل بیماری زای مختلفی ایجاد شود شامل: ویروس موزاییک معمولی لوبیا، ویروس موزاییک زرد لوبیا و ویروس پیچیدگی برگ باقلا یا پیچیدگی برگ نخود فرنگی. ویروس ها معمولا توسط ناقلین از جمله آفات مکنده مانند شته ها منتقل می شوند، اما ممکن است به صورت مکانیکی یا بذر نیز منتقل شوند. شته ها با تغذیه از گیاهان آلوده به ویروس یا علف های هرز که ویروس ها را در خود جای داده اند این ویروس را دریافت می کنند.

کنترل ارگانیک

تاکنون روش کنترلی بیولوژیک برای مبارزه مستقیم با این ویروس ها گزارش نشده است.

کنترل شیمیایی

کنترل تلفیقی با رویکرد پیشگیرانه به همراه کنترل بیولوژیک را همیشه در نظر داشته باشید. امکان مبارزه مستقیم با بیماری های ویروسی وجود ندارد و تنها باید با کنترل جمعیت عوامل ناقل یا روش پیشگیری، از انتقال بیماری جلوگیری کرد.

اقدامات پیشگیرانه