برنج یکی از مهم ترین محصولات زراعی در ایران است. برای افزایش عملکرد برنج، کاهش آلودگی ناشی از مصرف کودهای شیمیایی و افزایش مواد آلی خاک شالیزار، استفاده از کودهای آلی مثل کود مرغی برای برنج در برنامه کودی برنج بسیار مهم است. کود مرغی برای برنج حاوی مقادیر زیادی نیتروژن است و با تامین مواد مغذی گیاه در کنار بهبود حاصلخیزی خاک و جلوگیری از فرسایش آن، باعث افزایش شاخص های کمی و کیفی برنج می شود.
کود مرغی برای برنج
کود مرغی برای برنج یکی از بهترین انواع کودهای حیوانی و آلی محسوب می شود. این کود تقویتی برنج، منبعی سرشار از عناصر درشت مغذی نیتروژن، پتاسیم و فسفر و ریز مغذی هایی چون آهن، سولفات و کلسیم است. کود مرغی از فضولات مرغ تهیه شده و حاوی مقادیر زیادی لیزین، متیون و سیستئین است. کود مرغی برای برنج در دو نوع خام و غنی شده موجود است و منبع خوبی از اسید آمینه و هیومیک اسید محسوب می شود که به اصلاح بستر خاک و جذب مواد مغذی بیشتر توسط برنج کمک می کند. برنج در مراحل رشد فعال خود به مقادیر زیادی نیتروژن نیاز دارد و کود مرغی برای برنج منبع سرشار از این عنصر بوده و در صورتی که به درست فرآوری شده باشد به راحتی توسط برنج جذب می شود. نیتروژن همچنین به عنوان یکی از ترکیبات اصلی در کود مرغی فرآور کود برای برنج نقش دارد و در بهبود کیفیت محصول نهایی بسیار موثر است. افزایش مقاومت برنج در مقابل تنش های محیطی و بهبود واکنش های آنزیمی برنج از دیگر تاثیرات مهم مصرف کود مرغی برای برنج است.
فواید مصرف کود مرغی برای برنج
با مصرف اصولی و در زمان بندی درست می توان از فواید مصرف کود مرغی برای برنج بهره ببریم.
کود مرغی پلیت برای برنج
کارخانه فرآورکود با هدف رفع معایب کودهای مرغی خام احداث شده که این کود ها با استفاده از تکنولوژی های نوین فرآوری می شوند، تا هم به لحاظ رفع آلودگی ها، افزایش کیفیت ظاهری وغنی سازی تغییرات قابل قبولی ایجاد گردد. یکی از این نوع فرآوری ها تبدیل کود پودری و غیربهداشتی به کود پلیت مرغی بهداشتی و غنی شده می باشد. این کارخانه ضمن حذف تمامی عوامل بیماری زا موجود در کود توسط حرارت غیر مستقیم و حذف علف های هرز، با اضافه نمودن افزودنی ها و تنظیم فرمولاسیون، عملیات فرآوری انجام شده و برای حفظ عناصر غذایی و کاربرد صحیح و آسان در مزرعه، در اندازه های مختلف بصورت پلیت فشرده می گردد. عناصر موجود در کود فارم کود آبیدر به تدریج آزاد و فعال شده و برای گیاه در طول دوره رشد قابل مصرف می گردد، بطوریکه موجبات رشد و تقویت مستمر گیاه را فراهم نموده است.
نحوه مصرف کود پلیت مرغی
در مرحله آماده سازی زمین، سه ماه قبل از نشاء (اواخر پاییز) زمین را شخم زده و تا 500 کیلو بسته به ویژگی های خاک و مقدار عناصر موجود در خاک به هر هکتار زمین اضافه می کنیم، سپس در اواخر زمستان و قبل از شروع فصل کشت، عمود بر شخم اول، زمین را شخم زده و مجددا مقدار دیگری کود به زمین می دهیم.
بهترین زمان مصرف کود مرغی برای برنج
بهترین زمان مصرف کود مرغی برای برنج بسته به شرایط محیطی، کمبودهای تغذیه ای و سن گیاه متفاوت است. کود مرغی منبعی سرشار از نیتروژن بوده و زمان مصرف نیتروژن برای برنج در طول فصل رشد فعال است. همچنین می توانید قبل از کاشت برای تقویت خاک، این کود را به خاک بیفزایید.