در حال حاضر کوددهی توت فرنگی به دلیل ظاهر بازار پسند و تقاضای بالای آن از اهمیت بالایی برخوردار است.علاوه بر تامین شرایط محیطی مطلوب این گیاه جهت افزایش رشد و باردهی مناسب به کوددهی احتیاج دارد. کود مناسب توت فرنگی باید دارای عناصری نظیر کلسیم، منیزیم، فسفر، منگنز، مولیبدن، آهن و ریزمغذیها باشد. اگر یکی از عناصر ضروری این گیاه تامین نشود عوارضی کمبود عناصر غذایی در گیاه بروز خواهد کرد. برای مثال اگر برنامه کودی توت فرنگی شامل عنصر ازت نباشد برگهای پیر گیاه به رنگ سبز روشن تغییر خواهند کرد. همچنین در صورتیکه کود برای توت فرنگی فاقد پتاسیم باشد پهنک برگ گیاه قهوهای رنگ میشود. لازم به ذکر است که تامین پتاسیم در این گیاه منجر به خوشطعمی میوهخواهد شد. به علاوه جهت بهرهمندی از بوته توت فرنگی شاداب و برداشت محصولات باکیفیت لازم است کلیه شرایط مورد نیاز رشد گیاه نیز فراهم شود. توت فرنگی از جمله گیاهانی است که در خاک شنی و نرم به خوبی رشد خواهد کرد. همچنین میزان ph مناسب برای این گیاه در محدوده 5.5 تا 6.5 است. باید به این نکته توجه کنید که میزان آهک خاک بیش از حد نباشد زیرا منجر به بروز کلروز در برگهای گیاه خواهد شد. چنانچه توت فرنگی در محیط گرم کاشته شود میزان محصول بیشتری خواهد داد
قبل از کاشت توت فرنگی لازم است از مزرعه آزمون خاک گرفته شود و کودهای مورد نیاز خاک در زمان قبل از کاشت و یا به اصطلاح زیر شخم براساس آزمون خاک تجویز و مصرف شود که عموما از کودهای اوره با پوشش گوگردی، فسفات ، پتاسیم ، گوگرد جامد و کودهای دامی پوسیده و یا کود مرغی استفاده می شود.
توت فرنگی گیاهی است که در خاکهای مختلف تقریبا سازگار است با این وجود خاکهای عمیق نرم با بافت شنی رسی را ترجیح میدهد.در موقع کاشت خاک باید مرطوب باشد و بلافاصله بعد از کاشت ، مزرعه را آبیاری کردو کاشت بوته ها در خاک خشک سبب از بین رفتن تعدادی از آنها می شود . هنگام کاشت باید تمام برگ های پیر بوته های توت فرنگی را قطع کرد و ریشه ها را از هم جدا نمود ، سپس اقدام به کاشت کرد . اگر گیاهی زیاد عمق کم کاشته شود بوته به علت خشکی زیاد صدمه می بیند.
معمولا بوته ها را به فاصله ۴۰ سانتی متر از یکدیگر در روی پشته ها می کارند.
استفاده از هر نوع کود به هر میزان، فقط با توجه به آزمون خاک توصیه می شود زیرا این احتمال وجود دارد که خاک شما بطور مثال اصلا نیاز به کود فسفات نداشته باشد و یا کمتر از میزان مصرف شما نیاز داشته باشد در حالی است که شما از یک طرف هزینه سنگینی برای مصرف آن کود پرداخت کرده اید و از طرف دیگر بجای تقویت خاک، باعث مسمویت خاک هم شده اید.
کود مرغی بهترین نوع در بین انواع کودهای حیوانی محسوب میشود، به دلیل اینکه دارای مقادیر زیادی اوریک اسید است که سبب شده ازت آن در مقایسه با سایر کودهای حیوانی با سرعت بیشتری جذب خاک شود.
1: قبل از کشت
2: در زمان کاشتن بذر
قبل از آنکه بذر توت فرنگی کاشته شود و یا به سینی نشا انتقال یابد باید با کودهای تحریک کننده رشد نظیر هیومیک اسید وجلبک دریایی بذرمال شود تا میزان جوانهزنی و سرعت آن افزایش یابد.
3: بعد از انتفال نشاء به زمین
پیشنهاد ما به کشاورزان این است که در مرحله آبیاری ابتدایی مصرف کود هیومیک اسید را فراموش نکنند.در این مرحله به هر میزان که گیاه ریشههای محکمتر و گستردهتری داشته باشد مقاومت بالاتری خواهد داشت
4: بیست روز بعد از نشاء
در این مرحله از کوددهی توت فرنگی مصرف کودهای از ته منجر به بهبود سبزینگی گیاه میشود. همچنین با استفاده ازکودهای فسفردار موقع رشد رویشی گیاه، میزان ریشه زایی را بیشتر خواهید کرد
5: قبل از گلدهی
مصرف کودهای فسفر بالا به همراه ریزمغذیها در این مرحله از برنامه کودی توت فرنگی روی فرآیند به گل رفتن گیاه بسیار اثرگذار است. در واقع تامین فسفر منجر به افزایش گلدهی توت فرنگی خواهد شد.
6: تشکیل میوه
گیاه توت فرنگی در طی مرحله میوهدهی شبیه به دیگر گیاهان به سه عنصر غذایی ضروری نیتروژن، فسفر و پتاسیم نیاز دارد از این رو کود مناسب توت فرنگی در این مرحله باید دارای هر سه عنصر ضروری باشد. مصرف کودهای NPK به همراه آمینواسید جهت افزایش جذب کود راهکار مناسبی است.
7: دو هفته بعد از تشکیل میوه
کود مناسب توت فرنگی در این مرحله باید آهن فراوانی داشته باشد چرا که گیاه جهت خوشرنگ شدن و بهبود طعم میوه به آهن نیاز دارد. از این رو خرید کود آهن برای توت فرنگی را باید در اولویت قرار داد. البته مصرف کود پتاسیم در کنار آهن منجر به بالا بردن میزان قند میوه و افزایش اندازه آن نیز خواهد شد.
8: بعد از برداشت اول
کوددهی پس از برداشت برای گیاه توت فرنگی بسیار ضروری است. انتخاب نوع کود و زمان مناسب مصرف آن نیز بسیار اهمیت دارد. بهترین کود برای توت فرنگی در این مرحله کودهای فسفر بالا و پتاس بالا هستند.