آلبالو
پس از حفر گودال سریعا نهال درخت آلبالو کاشته شود. در صورت امکان، درختان در پاییز کاشته شوند. در مناطقی که زمستان های بسیار سخت دارند، کاشت بهاره بهتر است. درختان آلبالو به خاک های غرقابی حساس بوده و نباید بیش از حد آبیاری گردند. خاک مناسب برای رشد آن خاک عمیق، مرطوب ، خوب زهکشی شده و غنی شده با کمپوست و کود مرغی فرآوری شده می باشد. برای این منظور می توان از مخلوط خاک لومی، شن و کود مرغی فرآوری شده، استفاده کرد. نیاز سرمایی آن بین 600 تا 1600 ساعت زیر 7 درجه سانتیگراد می باشد. تابستان های خشک و خنک برای این درخت مناسب است. مقاومت این درخت به گرما و سرما زیاد است. کاشت آلبالو در مناطق خیلی گرم به دلیل تامین نشدن نیاز سرمایی و یا آسیب به میوه ممکن نیست.
آلو
نکات مورد توجه در کاشت درخت آلو
هرگز درختان آلو را چسبیده به هم یا نزدیک به دیگر گیاهان نکارید. در زمان بلوغ درخت، به منظور داشتن فضای کافی جهت حرکت در اطرافشان، همین طور در اختیار داشتن فضای کافی برای سیستم ریشه ای بایستی فضای اطراف آن خالی باشد. آبیاری عمیق کمک می کند تا ریشه ای آلو عمیق تر در خاک گسترش یابند، به این ترتیب درخت مقاومت بیشتری در برابر خشکی و نوسانات دمایی خواهد داشت. بهترین خاک برای کاشت آلو، خاک های با بافت لومی و لوم شنی با زهکشی خوب و فاقد شوری و خاصیت قلیایی می باشند. خاکی که دارای مقادیری از پتاسیم باشد برای کاشت آلو ارجحیت دارد. زیرا پتاسیم یکی از نیازهای آلو برای رشد می باشد. درختان آلو بهترین رشد را در خاک اسیدی تا خنثی دارند و به ندرت در خاک قلیایی عملکرد خوبی نشان می دهند. در نقاطی که زمستان های سرد و تابستان های گرم و خشک دارند، آلو محصول بیشتر و کیفیت بالاتری دارد. بطور کلی نیاز سرمایی آلو بین 500 تا 1800 ساعت دمای کمتر از 7 درجه سانتیگراد است. این درختان نسبت به سرمای بهاره تا اندازه ای حساس هستند.
انار
قبل از کاشت، شخم کامل و حذف بقایای گیاهی برای ایجاد یک خاک با بافت مناسب و امکان هوادهی مناسب توصیه می شود. استفاده از کندوی زنبور عسل در باغ انار، تاثیر خوبی در افزایش کمیت و کیفیت محصول دارد. نیاز آبی درخت انار نسبت سایر درخت ها کمتر می باشد، اما تغییر ناگهانی در میزان آبیاری بویژه اگر درخت انار میوه داشته باشد خطرناک می باشد و اغلب سبب ترکیدن میوه می شود. در موقع آبیاری، آب دور طوقه را فرا نگیرد زیرا مرطوب نگه داشتن این قسمت موجب رشد عوامل بیماری زا و در نهایت پوسیدگی طوقه می شود. آبیاری قطره ای بهترین روش برای کشت انار است. کرم گلوگاه انار مهم ترین عامل کاهش کمی و کیفی محصول انار در کل مناطق انارخیز می باشد که بایستی با مدیریت تلفیقی آن را کنترل نمود. انار در خاک های رسی- شنی یا شنی – رسی و لومی دارای عمق و تهویه مناسب، به خوبی رشد می کند. بهترین pH خاک برای کاشت انار در محدوده 5/7 تا 5/8 است. این درخت به انواع خاک ها سازگاری نشان می دهد ولی به خاک هایی که دارای زهکشی ضعیف باشند، حساس می باشد و در صورت بالا بودن آب تحت الارضی، نمی تواند محصول مناسبی تولید کند. درخت انار مقاوم به شوری است.
انار میوه اختصاصی مناطق نیمه گرمسیری است و در دمای منفی 5 تا مثبت 40 درجه سانتیگراد به خوبی رشد می کند. درخت انار بهترین محصول را در مناطقی با تابستان های گرم و طولانی تولید می کند. برای شکستن دوره خواب درخت انار در مناطق نیمه گرمسیری به 200 تا 400 ساعت دمای منفی 7 درجه سانتیگراد نیاز است.
انجیر
درختان انجیر را در محلی قرار دهید که زنبورها و دیگر حشرات گرده افشان بتوانند به آن برسند زیرا درخت انجیر بدون گرده افشانی مناسب تولید میوه نکرده و یا میوه ها در اندازه ریز شروع به ریزش می کنند. خشکی یا آبیاری نامنظم دلیل دیگر سقوط میوه انجیر از درخت است. درخت انجیر را در انواع مختلف خاک از شنی تا رسی سخت می توان کاشت. بهترین خاک برای کاشت این درخت، اراضی لیمونی است. خاک مورد نیاز شنی رسی بوده با اسیدیته در حدود 6 تا 7.5 که برای رشد انجیر مناسب است. این گیاه به خشکی و شوری زیاد مقاوم می باشد. انجیر گیاهی خزان کننده بوده که ویژه مناطق نیمه گرمسیری است و به زمستان ملایم و تابستان گرم نیاز دارد. به همان اندازه که درخت انجیر به گرمای زیاد مقاوم است، اما سرما یک عامل محدود کننده در کاشت این درخت محسوب می شود. مناطق مناسب کشت از حاشیه دریا تا ارتفاع 1800 متر می باشد.
انگور
انتخاب رقم انگور بسته به نوع استفاده از آن، بسیار مهم است. هنگامی که واگریته خود را انتخاب کردید، هر چه زودتر انگور خود را بکارید تا به گیاه فرصت کافی داده شود تا برای فصل زمستان آماده شود. انگور خود را 3 تا 4 ساعت قبل از کاشت خیس کنید. انگورهایی با کمترین جوانه روی ساقه، درست بالای سطح خاک بکارید. انگور را ابتدا بعد از کاشت آبیاری کنید و برای مرطوب نگه داشتن خاک، آبیاری را به صورت هفتگی ادامه دهید. علاوه بر این، انگور در مرحله رشد به قیم نیاز دارد تا رشد به سمت بالا صورت گیرد و نه در امتداد زمین. انگور می تواند انواع مختلفی از خاک را تحمل کند، اما مناسب ترین نوع خاک لومی شنی است. انگور به میزان متوسطی از مواد مغذی خاک نیاز دارد. افزودن کود نیتروژن و پتاسیم به خاک قبل از فصل رشد و در خاک هایی با میزان مواد غذایی کم، می تواند مفید باشد. انگور در شرایط کمی اسیدی تا خنثی بهترین عملکرد را دارد. شرایط خاک با زهکشی خوب نیز در تولید ریشه و جلوگیری از بیماری مهم است. انگور بهتر است در آب و هوای با زمستان معتدل و دوره رشد گرم و طولانی کشت شود. انگور سالانه به حدود 710 میلی متر باران نیاز دارد. باران زیاد یا کم می تواند برای تولید میوه موفق مضر باشد. مناطق مدیترانه ای به دلیل فصل رشد نسبتا پایدار که شامل دماهای گرم و خشک است در تولید انگور بسیار موفق هستند. انگور برای شروع فرآیندهای فیزیولوژیکی به دمای حداقل 10 درجه سانتی گراد نیاز دارد. دما، بارندگی و سایر عوامل اقلیمی در زمان باردهی بر طعم و مزه انگور تاثیر می گذارد. علاوه بر این، واریته های خاصی از انگور برای مناطق خاص وجود دارد.