توت فرنگی
توت فرنگی گیاهی علفی چند ساله با ساقه های رونده می باشد، سرشار از فیبر، آب، ویتامین ها، آنتی اکسیدان ها و سایر مواد مغذی می باشد. توت فرنگی به دلیل سیستم ریشه کم عمق تحمل کمی در برابر تنش خشکی و هم به شرایط غرقابی بسیار حساس است. بهترین سیستم آبیاری استفاده از سامانه آبیاری قطره ای برای پرورش آن می باشد. توت فرنگی گیاهی است که در خاک های مختلف تقریبا سازگار است. با این وجود خاک های عمیق نرم با بافت شنی رسی با مواد غذایی فراوان و زهکشی خوب را ترجیح می دهد. توت فرنگی نسبت به شرایط محیط بسیار حساس بوده، همچنین طول روز و درجه حرارت دو عامل مهم در گل انگیزی آن می باشند. بطور کلی بهترین دما برای تولید آن شب های خنک بین 15 تا 18 درجه سانتی گراد و روزهای خنک، آفتابی و با دمای 22 درجه سانتی گراد می باشد.
جعفری
جعفری در دماهای پایین رشد بهتری دارد. ساقه های گل دهنده جعفری را در طول اولین سال رشد برای جلوگیری از به بذر رفتن گیاه و حفظ عطر و طعم برگ حذف کنید. علف های هرز را به نحوی که به ریشه جعفری آسیب وارد نکند باید حذف کرد. کود ممکن است قبل از کاشت بذر در زمین اعمال شود و در طول فصل رشد، کود نیتروژن را می توان استفاده کرد. جعفری در خاک لومی خوب زهکشی شده که غنی از مواد آلی با رطوبت کم به خوبی رشد می کند. جعفری محصول فصل سرد است که در مناطق معتدل و سرد باید در بهار تا پاییز، و در نواحی گرمسیری از پاییز تا بهار در طول زمستان کاشته می شود.
خیار
خیار یکی از صیفی جات محبوب و پر مصرف در جهان می باشد. در حالت کلی این گیاه در دماهای معتدل رشد می کند. اما به دلیل تقاضای زیاد، در فصل های سرد وحتی فصل های گرم در گلخانه کشت می کنند. بوته خیار نسبت به سرما حساس می باشد، کاشت آن را تا برطرف شدن یخبندان باید به تاخیر انداخت. برای رسیدن به بیشترین برداشت محصول بایستی تراکم بوته ها را رعایت کرد. بوته آن ریشه های کم عمق دارد و در تمام مراحل رشد به رطوبت کافی خاک احتیاج دارد. سیستم آبیاری قطره ای نسبت به سایر سیستم های آبیاری برای خیار مناسب است. خاک مورد استفاده در کشت آن بایستی دارای بافت سبک بوده و از نفوذ پذیری خوبی برخوردار است. این نوع خاک هرچه از نظر داشتن هوموس تقویت گردد کاشت خیار در آن دارای عملکرد بهتری خواهد بود. زمین های خیلی گرم و خیلی سرد برای کشت آن مناسب نیستند. شوری خاک برای کشت آن نیز باید کمتر از 4 دسی زیمنس بر متر باشد.
ریحان
برای کاشت ریحان از بذرهای با کیفیت بالا استفاده کنید. پس از اولین برداشت محصول ممکن است میزان نیتروژن خاک کاهش یابد. به همین دلیل پس از اولین یا دومین برداشت بهتر است از کودهای ازته استفاده کرد. برداشت زمانی انجام شده که گیاه داری 6 تا 8 برگ حقیقی باشد. همچنین برداشت طوری صورت گیرد که 2 تا 4 برگ روی گیاه باقی بماند. خاک مناسب ریحان شنی سبک تا ماسه ای لومی با زهکشی خوب و شوری 2 تا 3 میلی متر بر سانتیمتر است. ریحان تنش ناشی از خشکی و کم آبی را نمی تواند تحمل کند. ریحان به سرما و یخبندان خیلی حساس می باشد، در مناطق سردسیر پس از برطرف شدن خطر یخبندان کشت می شود. در این مناطق زیحان را در گلخانه کشت می کنند، همچنین جهت حداکثر رشد و کیفیت نیاز به هوای گرم و آفتابی دارد.
سیر
سیر یک گیاه چند ساله است. ازدیاد سیر بهتر است از طریق سیرچه ها صورت گیرد. 400 تا 500 کیلوگرم سیرچه برای کشت در یک هکتار زمین کافی است. بایستی سیرچه های بزرگ، سالم و عاری از بیماری جهت کشت انتخاب شوند. سیرچه های باید به شکلی در زمین قرار گیرند که انتهای آن ها به سمت پایین و سر نوک تیز آن به سمت بالا باشد. سیر در 2 ماه اول رشد خو نیاز به هوای سرد دارد. شاخه های گل که در بهار پدیدار می شوند باید قطع گردند، چون ممکن است اندازه پیاز را کاهش دهند. سیر به خشکی حساس است و رطوبت مناسب برای رشد آن ضروری است. سیر در خاک سبک، لومی، شنی و غنی با زهکشی خوب بهترین عملکرد را دارد. خاک مناسب برای کشت سیر باید نرم و سبک و عاری از کلوخه باشد. سیر در هوای خنک به خوبی رشد می کند و دمای بین 9 تا 28 درجه سانتی گراد را تحمل می کند. سیر نیاز به دریافت کامل نور خورشید را دارد، زمانی که حداقل 6 ساعت آفتاب کامل را دریافت می کند، رشد بهتری دارد. به منظور رشد و توسعه مناسب آن به یک دوره سرما و به دنبال آن به یک دوره نور و گرما نیاز دارد.
شاهی
شاهی گیاهی یک ساله است که بوسیله بذر تولید و تکثیر می شود. این گیاه بهترین عملکرد را در خاک های مرطوب دارد. تنش خشکی در طول دوره رشد عملکرد گیاه را کاهش می دهد. به دلیل کوتاه بودن دوره رشد آن گیاه به کود نیاز ندارد. فقط کافی است قبل از کاشت، خاک را با کمپوست یا کود حیوانی پوسیده مخلوط کنید. در انواع خاک ها بخصوص خاک های سبک بهتر رشد می کند. شاهی به آب و هوای معتدل نیاز دارد و نسبت به سرما و گرما حساس است. در نواحی گرمسیری در اواخر شهریور تا اواخر پاییز می توان اقدام به کاشت نمود. در نواحی سردسیر اوایل بهار هنگامی که دمای هوا بالاتر از 15 درجه باشد می توان بذر شاهی را کاشت.
شوید
شوید گیاهی یک ساله یا دو ساله است که می تواند تا ارتفاع یک متری رشد کند. شوید سبزی فصل خنک می باشد و آب و هوای خنک را می پسندد. قبل از کاشت بذر شوید در زمین، خاک را با کمپوست و خاک برگ یا کود حیوانی پوسیده مخلوط کنید. گیاه شوید در طول دروان رشد به کوددهی نیاز ندارد. بعد از سبز شدن آن زمانی که سطح خاک در حال خشک شدن باشد، خاک را آبیاری کنید. آبیاری بیش از حد باعث پژمردگی شوید می گردد. در مکان هایی که نور کمتر است، نیاز به آبیاری نیز کمتر می شود. خاک حاصلخیز با زهکشی خوب با بافت متوسط برای آن مناسب است. عملکرد شوید در خاک های سنگین به شرط وجود زهکش خوب مطلوب است. خاک های بدون زهکشی با سفره آب زیرزمینی بالا، خاک های شنی و همچنین خاک های کم عمق برای تولید شوید نامطلوب است.
طالبی
طالبی به رنگهای قرمز، نارنجی، زرد، سبز و سفید است. نیاز آبی طالبی بالاست، به همین دلیل استفاده از سیستم های آبیاری تحت فشار یا به کاربردن روش هایی برای صرفه جویی در مصرف آب مانند استفاده از مالچ پلاستیکی در این گیاه مقرون به صرفه است. استفاده از مالچ پلاستیکی یکی از روش های موثر در افزایش کارایی مصرف آب بوده که در کنترل علف های هرز هم مفید است. خاک شنی لومی با زهکشی مناسب که غنی از مواد آلی باشد، برای کاشت آن مناسب است. در خاک های سنگین و رسی رشد مناسبی ندارد. طالبی یک محصول فصل گرم است که بیشتر در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری کشت می شود. معمولا یک دوره آب و هوای گرم و ترجیحا خشک با نور فراوان مورد نیاز است. بهتر است طالبی در مناطقی کشت شود که بین آخرین سرمای بهاره و اولین سرمای پاییزه حدود 140 روز فاصله باشد.