کود یکی از مراحل اساسی رشد یک گیاه سالم است. گیاهان هم مانند ما انسان ها به مواد مغذی برای شکوفایی و مقابله با بیماری نیاز دارند. با استفاده از کود، کشاورز قادر به رشد گیاهان بهتر و سالم تری هستند. اما سوال اینجاست که از چه کودی استفاده شود؟ ارگانیک یا شیمیایی؟
همانطور که پیداست مزایا و معایب کودهای ارگانیک و کودهای شیمیایی را در دو مقاله ی قبلی مورد بررسی قرار دادیم و مجددا می توانیم به برخی از آنها مانند :
با تغذیه توسط کود شیمیایی برخلاف کودهای ارگانیک، مواد مغذی بلافاصله در دسترس گیاهان است.اما در کود ارگانیک ساختار خاک را بهبود می بخشد که با گذشت زمان سالم تر می شود.
اما هر دو معایبی هم دارند که به آن اشاره شده، مانند:
کودهای ارگانیک بلافاصله در دسترس گیاهان نیستند زیرا نیاز به زمان کافی برای تجزیه دارند.اما در استفاده از کود های شیمیایی گیاهان شما با سرعت بیشتری رشد می کنند، ولی عملا هیچ تاثیری بر حفظ خاک و بهبود آن برای استفاده های بعدی انجام ندارد. این امر می تواند در طولانی مدت به خاک مزرعه صدمه وارد کند.
مورد بعدی که قابل قیاس است و بسیار مهم است هزینه ی کودهاست.کودهای زیستی و ارگانیک نسبت به کودهای شیمیایی دارای قیمت بالاتری هستند که کشاورزان گاهی قادر به تهیه ی آن نیستند و در نتیجه از کودهای شیمیایی استفاده می کنند چراکه به کارایی آن هم اعتقاد دارند و در کنار این کشاورزان سیاری از افراد هم هستند که به دلیل تاثیرات بد مواد شیمیایی بر روی محیط و بدن انسان ازین کودها دوری می کنند.
به طور کلی کودهای ارگانیک کودهای بهتری هستند و در طولانی مدت از خاک شما، از محصول شما و حتی از بدن شما حفاظت می کنند.